Audacity

Audacity 2.2.2

Audio bewerken op niveau

VOOR

  • Meegeleverde wiki
  • Bewerken in mp3-formaat

TEGEN

  • Geen

Excellent
9

Audacity is een gratis audio-editor en recorder. Met de software neem je geluid op en bewerk je bestaande audio-bestanden. Naast deze 'ordinaire' bewerkingen, kent de software een aantal speciale functies. Heb je de juiste apparatuur in huis, dan digitaliseer je met Audacity bijvoorbeeld je vinyl-collectie.

Audacity beschikt over alle standaard bewerkingsfuncties zoals kopiëren, plakken, splitsen en samenvoegen. Natuurlijk pas je met de audio-editor ook de afspeelsnelheid en toonhoogte van geluidsbestanden aan. Maar hier blijft het niet bij. Audacity is vrije software waar vele handen aan gewerkt hebben en dat zie je terug in de rijke hoeveelheid bewerkingsmogelijkheden. Zo heb je onder het menu Effecten keuze uit 36 verschillende effecten.

Te bewerken bestanden sleep je handig het programma in en ben je niet tevreden over de weergave van je bestand, dan biedt een vergrootglas uitkomst. Het uiterlijk van Audacity is sowieso erg functioneel, waardoor je er gemakkelijk mee werkt. Mocht je desondanks tegen een probleem aanlopen, dan raadpleeg je snel de meegeleverde Audacity wiki, die je in een browser opent.

De audio-software oogt gewoontjes, maar is dat zeker niet. Het open karakter van 't programma, de uitgebreide functies en de goede ondersteuning maken Audacity tot een uitblinker.

Meeste downloads Multimedia voor mac

Meer
Audacity

Download

Audacity 2.2.2

Beoordelingen about Audacity

Promotie×